Actualitate

Avocat din Maramureş, trimis în judecată pentru complicitate la şantaj

Un avocat din Maramureş este trimis în judecată de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara pentru complicitate la şantaj.

În dosar au fost trimişi în judecată, în stare de libertate,Ionuţ-Bogdan Sas şi Alina Patricea Libotean pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Emil Blaga, la data faptei avocat în cadrul Baroului Maramureș, a fost acuzat de comiterea infracțiunii complicitate la șantaj.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că în perioada 21 decembrie 2016 – 16 martie 2017, inculpații Sas Ionuț Bogdan și Libotean Alina Patricea, beneficiind de ajutorul fostului avocat, au exercitat acte de violență fizică asupra unei persoane (parte vătămată) și au amenințat-o cu divulgarea unei împrejurări care i-ar fi afectat imaginea în fața familiei și la locul de muncă.

Inculpații au procedat în această manieră cu scopul de a constrânge persoana respectivă la plata unei sume de 20.000 de euro, lucru pe care aceasta l-a și făcut în data de 16 martie 2017, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În același context, inculpatul Blaga Emil, în calitatea menționată mai sus, deși a cunoscut că inculpații au obținut consimțământul părții vătămate prin violențe și amenințări, a procedat la întocmirea unei convenții din care rezulta că, în schimbul celor 20.000 euro, nu se vor mai exercita amenințări asupra persoanei respective.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *