Actualitate

AVERTIZARE – Furtunile vor lovi Maramuresul astazi

Furtunile vor lovi astazi, 12 iunie, Maramuresul. Meteorologii au avertizat ca, incepand de la ora 15.00, si pana maine, la ora 6,00, vor cadea averse insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie si grindina. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40 l/mp.

Prefectul Sorin Rednic, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea de interventie, daca situatia o va impune. De asemenea, au fost avertizati si membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramures.

Au fost dispuse masuri pentru asigurarea serviciilor de utilitate publica (alimentare cu energie electrica, gaz metan, apa si canalizare, telefonie etc). Echipe de interventie ale acestor societati vor interveni pentrru a remedia deficientele care pot surveni in urma fenomenelor meteorologice periculoase.
Sursa: I.O.