Vremea

Avertismentul meteorologilor pentru sezonul rece: ‘Vom avea o iarnă grea care va ţine mult’

Organizaţia Meteorologică Mondială a lansat, luni, un raport cu privire la sezonul de iarnă 2018-2019 care arată că, în România, iarna va veni devreme şi va ţine mult.

 Meteorologii au anunţat că vom avea zăpadă în decembrie, ianuarie şi februarie.

Estimările meteorologilor arată că iarna 2018-2019 va fi lungă şi grea şi va debuta încă din luna noiembrie.

Cu toate acestea, în cele trei luni nu sunt aşteptate episoade de visol sau ger. Totuşi, OMM a avertizat cu privire la fenomenele meteo aşteptate în luna martie.

Mai multe fenomene extreme vor pune stăpânire pe mai multe zone din Europa, inclusiv România, atunci când sunt aşteptate episoade de visol şi ger năprasnic.

Avertismentul meteorologilor despre un fenomen meteo extrem în iarna 2018-2019

Probabilitatea producerii fenomenului El Nińo, un episod meteorologic sever care duce la creşterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% în ultimul trimestru al anului, a anunţat luni, 17 septembrie, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

“Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19″, a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

“Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre”, au subliniat experţii.

“Astfel, o încălzire ar putea (…) avea loc, între septembrie şi noiembrie. În America de Nord, Europa, Africa de Nord, Asia de Est şi Orientul Mijlociu sunt prevăzute temperaturi cu 1-3 ° C peste cele obişnuite pentru acea perioadă. În plus, în extremitatea sud-estică a Europei sunt prevăzute precipitaţii peste media uzuală a perioadei”, se mai arată în raportul OMM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *