112 Actualitate

Autocar cu peste 40 de copii, răsturnat. Plan roșu de intervenţie decretat de autorităţi

 

AISU Suceava a venit cu noi detalii legate de accidentul de la Dărmănești. Este vorba despre un autocar cu 43 de copii și 7 adulți, din Belarus. 16 copii și un adult au fost preluați și duși la spital. Din fericire, niciunul nu este în stare gravă.

Primarul din Dărmănești a pus la dispoziție 2 microbuze pentru a-i prelua pe pasagerii care au scăpat nevătămați. Ei vor fi cazați la o cabană din localitatea Călinești.

Copiii sunt acum în siguranţă. Primarul din localitate a găsit deja o soluţie să îi transporte şi să îi cazeze, până va veni un alt autocar să îi preia, a declarat Alin Găleată, ISU Suceava.

Autoritățile au decretat planul roșu de intervenție, pentru a suplimenta numărul echipajelor de intervenție la locul accidentului.

Copiii și adulții din autocar au reușit să iasă singuri din mașină, după accident. Potrivit celor de la IGSU, nu a fost vorba despre persoane încarcerate.

Tot cei de la IGSU anunță că la Dărmănești au fost trimise o descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, o ambulanță SMURD și alte 4 salvări de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Cauzele accidentului sunt neclare. Cei din autocar spun că mașina a început să intre subit în balans. Spre marele noroc al celor 50 de persoane de la bord, a evitat un șanț adânc de 6-7 metri de pe marginea drumului și s-a răsturnat după alți 100 de metri parcurși în derivă. Se pare că mașina circula cu 82 de kilometri pe oră, înainte de accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *