Sport

AUTO-MOTO – Raliul Cupa VTM Hunedoara-Hasdat, suspendat dupa moartea unei femei-pilot, intr-un accident

Raliul Cupa VTM Hunedoara-Hasdat, programat sa se desfasoare sambata, a fost suspendat dupa ce o femeie-pilot a murit intr-un accident produs in timp ce se afla in recunoasterea traseului, pe care o realiza pe cont propriu, nefiind vorba de recunoasterea oficiala. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, agentul sef Adriana Voinea, accidentul s-a produs vineri seara, cand tanara conducea cu viteza pe soseaua care leaga Hunedoara de localitatea Silvas.

Accidentul s-a petrecut in afara unui concurs. Tanara le-a spus prietenilor ca merge in recunoasterea traseului pe care urma sa-l parcurga in timpul raliului. A rulat cu viteza, iar intr-o curba a patruns pe contrasens si s-a izbit de un alt autovehicul care circula regulamentar. in urma impactului, pilotul de raliu a decedat”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

In urma accidentului, organizatorii raliului au decis suspendarea concursului.

Recunoasterea traseului urma sa aiba loc sambata dimineata, inainte de start. Toti pilotii rulau atunci, cand circulatia era oprita. Tanara in varsta de 33 de ani semnase un acord standard ca va respecta regulile si va face recunoasterea traseului atunci. Ea stia ca se expune daca ruleaza cu viteza pe traseu in afara concursului, in conditii de circulatie normala. Ne pare rau de ce s-a intamplat si am suspendat concursul”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, Ioan Staier.

Daniela Zaharie, in varsta de 33 de ani, urma sa participe la Cupa VTM Hunedoara-Hasdat.
Sursa: Mediafax