Afaceri - Economic

AUTO – DISPONIBILIZARI – Peugeot inchida o uzina din Franta si elimina 8.000 de posturi

PSA Peugeot Citroën, cel mai mare constructor auto francez, a anuntat astazi, 12 iulie, restructurarea 8.000 de locuri de munca si oprirea productiei la uzina de la Aulnay-sous-Bois, in apropiere de Paris, transmite AFP. Peugeot a precizat ca uzina de la Aulnay, unde lucreaza 3.000 de angajati, isi va opri productia incepand din 2014, urmand ca unui numar de 1.500 de salariati sa li se ofere alte pozitii in interiorul grupului.

De asemenea, la uzina de la Rennes, vestul Frantei, vor fi eliminate 1.400 din cele 5.600 de locuri de munca din cauza scaderii cererii pentru automobilele mari. Alte 3.600 de locuri de munca vor fi restructurate la toate uzinele din Franta.

‘Sunt pe deplin constient de seriozitatea anunturilor de astazi’, a declarat directorul general PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin. ‘Gravitatea si persistenta crizei care afecteaza operatiunile noastre din Europa au facut indispensabil acest proiect de reorganizare, pentru a putea alinia capacitatile de productie cu tendintele de pe piata’, a adaugat Philippe Varin.

Peugeot a mai anuntat ca in primul semestru al acestui an a inregistrat pierderi operationale de aproximativ 700 milioane de euro. Grupul mizeaza in prezent pe o contractie de 8% a pietei europene in 2012, fata de un declin de 5% cat estima anterior.

La finele anului trecut Peugeot avea aproximativ 100.000 de angajati in Franta si 210.000 de angajati la nivel mondial.

Sursa: Agerpres