Actualitate

AUDIAT LA DNA – Seful Politiei Romane, convocat pentru audiere la DNA in cazul neexecutarii mandatului lui Nastase

Seful Politiei Romane, Petre Toba, a fost convocat pentru audiere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul neexecutarii mandatului de incarcerare a lui Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida cand politistii au vrut sa-l ridice de la domiciliu.

Seful Politiei Romane, Petre Toba, va trebui sa explice motivele pentru care politistii nu si-au continuat procedura de punere in executare a mandatului de incarcerare emis de instanta in cazul lui Adrian Nastase, condamnat la doi ani de detentie.

Petre Toba este audiat in calitate de martor.

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, care este seful ierarhic al lui Petre Toba, a recunoscut faptul ca in seara de 20 iunie l-a sunat pe Adrian Nastase pentru a-l intreba cum vrea sa procedeze, iar fostul premier i-ar fi spus ca este decizia sa de a pleca de la domiciliu.

Ulterior, doi politisti si o ambulanta s-au deplasat la domiciliul lui Nastase, unde fostul premier a incercat sa-si traga un glont in cap. Un politist l-a oprit din demersul sau, insa glontul l-a ranit pe Nastase in zona venei jugulare, el fiind transportat apoi la Spitalul de Urgenta Floreasca.
Sursa: Mediafax