Actualitate

Au rămas pietoni. Aproape 1600 de şoferi maramureşeni s-au ales cu permisele suspendate în ultimele şase luni

Maramureşenii încalcă la greu regulile de circulaţie. Fie că sunt şoferi sau pietoni, participanţii la trafic nu par să de-a prea multă importanţă locului pe unde traversează strada, care este viteză cu care circulă, sau cine are prioritate. O dovedesc inclusiv statisticile întocmite de poliţiştii maramureşeni.

Potrivit oficialilor Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş, în primele şase luni ale anului pe drumuri au fost aplicate aproape 23 de mii de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic, ccea ce însemna că în medie 10 maramureşeni pe zi au încasat amenzi pentru diferite abateri. Lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce priveşte faptele penale, potrivit bilanţului fiind înregistrate nu mai puţin de 470 de astfel de cazuri în şase luni, ceea ce înseamnă o medie de două fapte penale într-o zi.

Statisticile întocmite pentru primele şase luni ale lui 2107 de către poliţişti mai arată că aproape 1600 de şoferi au fost traşi pe dreapta şi au rămas pietoni pentru cel puţin 30 de zile, fie pentru că au călcat prea tare pedala de aceleratie, fie pentru că au consumat băuturi alcoolice, iar ulterior s-au urcat la volan.
De menţionat că în comparative cu anul trecut numărul accidentelor a scăzut cu aproape 7 la sută. În urmă acestora 18 persoane şi-au pierdut viaţă, iar alte 61 au fost grav rănite.

În ce priveşte cauzele producerii acestora analizele efectuate de specialişti arată că viteză neadaptată la condiţiile de drum, încălcarea normelor rutiere de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sunt principalele cauze generatoare ale accidentelor grave care au avut loc pe drumurile din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *