Invatamant

Au mers pe matematică! Majoritatea candidaţilor maramureşeni au ales matematica la a treia proba de Bac

Aproape 740 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin în 23 august una dintre cele mai dificile probe ale examenului maturităţii. Potrivit calendarului celei de a două sesiuni de bacalaureat, candidaţii susţin proba obligatorie a profilului, în judeţul Maramureş cei ai mulţi dintre candidaţi optând pentru matematică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Adriana Meşter, s-au înscris la examen 738 de candidaţi. Marea majoritate dintre aceştia, respectiv aproximativ 80 la sută susţin examen la matematică, iar restul la istorie.

Probele scrise ale sesiunii august-septembrie a examenului de bacalaureat se vor încheia joi cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând că evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională (proba C) să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.

Rezultatele vor fi afişate la 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *