Cultura

Au început înscrierile pentru cursurile de teatru oferite de Teatrul ARARAT

Teatrul ARARAT începe o nouă serie de cursuri de teatru. La un an de la organizarea primelor astfel de cursuri, directorul Claudiu Pintican alături de colegii lui caută cursanți pentru o a doua promoție.

Cursantul ideal este individul care dorește să-și invingă timiditatea, care vrea să-și îmbogățească imaginația și care este capabil să evolueze după fiecare repetiție. Este important ca la finalul cursului acesta să nu se simtă mai prejos decât un actor profesionist.

Instruirea se va face în mod individual câte o oră pe săptămână, iar în mod colectiv câte două ore, la sediul teatrului, B-dul Independenței nr. 4, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare. În cadrul acestor ore se va exersa arta vorbirii scenice, expresivitatea vorbirii, inclusiv improvizație. Avantajul orelor de teatru constă în faptul că sunt utile și pentru dezvoltarea personală a individului.

Cei interesați au timp până în octombrie să se înscrie, iar durata minimă a cursurilor este de 5 luni, putând fi prelungită până la 6-7 luni ori până când cursanții sunt pregătiți să însceneze piesa în fața publicului.

Prima promoție a ”Școlii Ludice” a avut în jur de 20 de cursanți, 14 dintre aceștia finalizând cursul, continuând până la premiera pieselor de absolvire, intitulate ”Școala ludică” și ”Mozaic ludic”.

Două absolvente ale primei promoții au rămas în continuare alături de Teatrul ARARAT, jucând în două dintre piesele stagiunii curente – ”Romanța anonimilor”, respectiv ”Pe mine mie… redă-mă”. Directorul teatrului, Claudiu Pintican, afirmă faptul că ”există talent, trebuie doar găsit, dezvoltat și pus în valoare.”

Pentru înscrieri și/sau informații suplimentare, sunați la numerele de telefon:

0723 275 912 / 0740 043 136 / 0723 196 398.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *