Administratie

ATRIBUTII VICEPRIMARI – Ce indatoriri de serviciu au cei doi viceprimari ai municipiului Baia Mare (VIDEO)

Foto: dosare documente (c) eMaramuresVezi VIDEO
Cei doi viceprimari ai municipiului resedinta de judet, Istvan Ludescher si Dumitru Matei, au primit decizia privind atributiile pe care le vor avea in acest mandat. Liderul UDMR va raspunde, in mare, de aceleasi structuri ca si in anii trecuti. El va coordona structurile care se ocupa de urbanism si mediu, precum si trei institutii din subordinea municipalitatii. In schimb, Dumitru Matei a primit sarcini suplimentare, fata de activitatea derulata in 2011 la nivel de primarie.

„Domnul viceprimar Ludescher are in atributii organizarea si coordonarea activitatilor specifice structurii Arhitectului sef – tot ceea ce e legat de urbanism -, Teatrului Municipal, Ocolului Silvic Municipal si a Spitalului TBC din Baia Mare. Apoi chestiunile de mediu – colaborarea cu APM, Garda de Mediu. Domnul viceprimar Dumitru Matei va coordona activitatea SPAS – acordarea alocatiilor, ajutoarelor, drepturilor in favoarea persoanelor asistate social si tot ceea ce deriva din zona de asistenta sociala – si va superviza activitatea Directiei de programe, proiecte, strategii si a Serviciului de invatamant (in colaborare cu administratorul public care le are in directa subordine)”, a precizat primarul Baii Mari, Catalin Chereches.

Desi, la prima vedere, comparativ cu ultimul mandat, viceprimarului social-democrat i-au fost reduse atributiile, acesta sustine ca, dimpotriva, are mai multe indatoriri, conform deciziei pe care a primit-o chiar astazi.

„Ma ocup in continuare de Serviciul Public de Asistenta Sociala, cu tot ce tine de acest serviciu, de asemenea cu repartizarea de locuinte, de sistemul informatic integrat (de care m-am ocupat si anul trecut) si in acest an sprijin si Directia de strategii, programe si proiecte si Directia de invatamant… o sprijin. Adica, cand nu se descurca, ii mai sprijin si eu. Atrbutiile sunt mult mai mari, pentru ca trebuie sa ma ocup de gestionarea fondurilor europene, proiecte de 20 de milioane de euro, si acum toate sunt in evaluari, in licitatii… Azi s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru primul proiect, Colegiul Economic Nicolae Titulescu”, a aratat viceprimarul Dumitru Matei.

Social-democratul sustine ca si-a pastrat toate atributiile pe care le-a avut la sfarsitul mandatului precedent (cand deja i-au fost restranse indatoririle), insa acum are printre acestea si colaborarea cu city manager-ul Baii Mari in domeniile invatamant si programe si strategii.
Sursa: Catalin Vischi