Sport

ATLETISM – Mascota bruscata de un campion european (VIDEO)

Vezi VIDEO
Francezul Mahiedine Mekhissi-Benabbad (27 ani) a castigat proba de 3.000 m obstacole din cadrul Campionatelor Europene de la Helsinki, dar si-a manifestat bucuria titlului continental intr-un mod ciudat: bruscand o adolescenta de 14 ani, imbracata in mascota oficiala a Campionatelor Europene, Appy. Mascota s-a apropiat de invingatorul cursei pentru a-i oferi un cadou, atletul a lovit cadoul, dandu-l de pamant, dupa care a imbrancit-o pe “Appy”, aceasta pastrandu-si cu greu echilibrul.

Nu e prima data cand francezul intra in atentia cautatorilor de senzational in filmarile de pe YouTube. In 2011, atletul s-a incaierat cu un alt sportiv pe lina de finish a cursei de 1.500m la Diamond League de la Monaco. 10 luni a fost suspendat Mahiedine Mekhissi-Benabbad in urma acelui incident.

Nu e prima data nici cand o mascota este supusa violentelor fizice. Doua cluburi din Coreea de Sud au fost sanctionate dupa ce, la un meci de campionat disputat in martie acest an, mascota uneia dintre echipe a fost batuta. Doi suporteri au batut mascota adversarilor, o persoana costumata in pasare, considerand provocatoare atitudinea acesteia.

Captura foto si video (c) youtube.com.
CITESTE SI:
FOTBAL – Sanctiuni pentru doua cluburi, dupa ce o mascota a fost batuta pe teren
Sursa: George Dragu