Sport

ATLETISM – Andrea Ograzeanu a batut recordul Ionelei Tarlea, la 100 m, vechi de 11 ani

Sprintera constanteana Andreea Ograzeanu a reusit, joi, sa doboare un record national vechi de 11 ani, apartinand Ionelei Tarlea, la 100 m plat, fiind cronometrata in finala Campionatelor nationale de pe stadionul Dinamo cu timpul de 11″29/100. Vechiul record apartinea vicecampioanei mondiale Ionela Tarlea, cu 11″32/100, din 2011.
 
De altfel, dupa comportarea mediocra de la Campionatele europene de la Helsinki a delegatiei Romaniei nu a fost singurul rezultat care sa aduca nedumerirea in randul tehnicienilor, antrenorul federal Gheorghe Dulgheru declarand pentru Agerpres: “Greu de inteles asemenea fluctuatii si asemenea comportari. Parca Europenele au fost concurs de pregatire pentru Nationale! Sa speram ca ne-am revenit si ca va urma o crestere de forma pana la Jocurile Olimpice”.

Dintre rezultatele surprinzatoare se poate enumera victoria Cristinei Bujin (CS Farul Constanta), la triplusalt, cu 14,25 m, in timp ce la Helsinki a sarit doar 13,34 m. De asemenea, aruncatoarea de ciocan Bianca Perie (SCM Bacau) a devenit joi campioana nationala de senioare, cu 69,14 m, in vreme ce la Europene a aruncat cu aproape 2 metri mai slab.

In fine, triplusaltistul Marian Oprea, accidentat in continuare, nu a putut participa la aceasta competitie, ratand ultima sansa de a putea fi prezent la JO de la Londra. Vineri dupa-amiaza, de la ora 18,30, este programata ultima reuniune.
Sursa: Agerpres