Comunicate de presa

Atentionare – Ninsori abundente si vant in Maramures

Institutia Prefectului Maramures comunica

Pe drumurile din județul Maramureș se acționează în vederea
deszăpezirii și fluidizării traficului
Având în vedere atenționarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase în zona de munte a județului Maramureș privind intensificări ale vântului și scăderea
vizibilității prin viscolirea zăpezii, valabilă azi, 4 ianuarie, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul Maramureș, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu toate utilajele din bază.
În Pasul Gutâi au fost aduse în plus două utilaje, în total intervenindu-se cu 8 utilaje și un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului. În zona Cavnic, pe DJ 184, 5 utilaje de deszăpezire lucrează încă de azi-noapte.


Le recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.
Instituția Prefectului – Județul Maramures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *