Comunicate de presa

ATENTIONARE – Etilotestul este obligatoriu in masina daca mergeti in Franta

Foto: etilotest (c) decision.achats.frRomanii trebuie sa stie ca, incepand din luna iulie 2012, toti conducatorii auto in Franta sunt obligati sa posede un aparat pentru verificarea alcoolemiei – ethylotest. Dispozitivul indica prezenta alcoolului in aerul expirat. Este interzisa conducerea autovehiculelor cand valoarea acestui indicator depaseste 0,25 mg/l.

Sunt exceptati de la aceasta obligatie conducatorii vehiculelor cu motor cu 2 sau 3 roti, avand o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3.

Aparatul trebuie sa respecte conditiile de valabilitate prevazute de fabricant: data expirarii si certificarea conformitatii cu normele legale, dupa cum au aratat reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, cei care au emis atentionarea catre soferii romani.

Exista doua tipuri de dispozitive: chimic si electronic. In general, costul dispozitivului chimic este de 1-2 euro, iar al celui electronic depaseste 100 euro. Acestea aparate se pot achizitiona atat din hipermarketuri, cat si din magazinele de cartier. In cazul utilizarii dispozitivului chimic, este preferabil sa se achizitioneze doua aparate.

Incepand cu data de 1 noiembrie 2012, lipsa acestui dispozitiv va fi sanctionata cu o amenda de 11 euro in cazul unui control rutier.

Foto: etilotest (c) decision.achats.fr
Sursa: MAE