Actualitate Vremea

Atenţie, şoferi! Vizibilitate redusă de ceață, sub 100 de metri, şi zăpadă frământată în Pasul Prislop

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii restrânse, trecător, a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 1.2 l/mp la Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 1 grad la Ocna Șugatag și 6 grade în Baia Mare.

Stratul de zăpadă este prezent la munte și măsură 14 cm la Vf. Iezer. Cel mai rece în cursul nopții a fost în Pasul Gutâi, – 6 grade Celsius.

La primele ore ale dimineții de joi, 13 decembrie, temperatura aerului era cuprinsă între -3 grade la Ocna Șugatag și -1 grad la Târgu Lăpuș, Baia Mare, Sighetu Marmației.

Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde între km 160 și km 180 se găsește depusă pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 17 utilaje și au împrăștiat 98 tone sare.

Cerul este acoperit și ninge/fulguieste pe toate sectoarele de drumuri naționale. Valori ale temperaturii aerului la această ora: -4 grade la Borșa, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și Petrova; -3 grade la Cavnic – 2 grade în Baia Sprie, -1 grad Celsius la Târgu Lăpuș, 0 grade în Baia Mare.

Azi vremea rămâne, conform meteorologilor, apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua și în prima parte a nopții, când local îndeosebi la munte, va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 1 grad, iar cele minime între -6 și -3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *