Auto-Moto

Atenţie şoferi ! Se pregăteşte o nouă taxa auto

Oficiali din Administrația Fondului de Mediu și Ministerul de Finanțe au confirmat in 25 septembrie că „până la finalul anului sperăm să avem o variantă agreată de toți cei implicați pentru o nouă taxă pe poluare”. Aceeasi oficiali  au anunțat si „că trebuie schimbat modul de calcul al impozitării vehiculelor” – anunta capital.ro.

Potrivit sursei citate şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a declarat că, atâta timp cât există „o necesitate stringentă de a reintroduce taxarea autovehiculelor pentru poluare” pentru a stăvili importurile masive de maşini foarte vechi şi cu emisii mari de noxe trebuie găsită o nouă modalitate de aplicare care să nu contravină reglementărilor europene. Am început discuţii privind un nou mod de taxare. Trebuie să vedem însă dacă taxăm o singură dată pe durata de viaţă a vehiculului sau apelăm la o taxă anuală, Sper să ajungem la o măsură fiscală care să fie benefică pentru toată lumea. Impactul poluării provenite de la autovehicule nu trebuie neglijat. Până la finalul anului sperăm să avem o variantă agreată de toţi cei implicaţi pentru o nouă taxă dpe poluare.”

La randul sau, Gheorghe Marinescu, şef serviciu impozite şi taxe locale în Ministerul Finanţelor Publice a declarat că „este limpede că trebuie schimbat modul de calcul al impozitării vehiculelor. Astfel vom aduce şi bani în plus la bugetele locale. Noi avem în vedere să ţinem cont inclusiv de gradul de poluare şi sper să ajungem la un sistem uşor de aplicat de primării. Noi încurajăm achiziţia de maşini nepoluante. Un nou mod de impozitare este aplicabil cel mai devreme la 1 ianuarie 2019. a mai aratat acesta.

 

Potrivit statsticilor  în primele opt luni din acest an au fost înmatriculate în tara peste 300.000 de  autoturisme de ocazie, cele mai multe dintre ele nefiscalizate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *