112

Atenţie… se fură! Poliţiştii maramureşeni trag un semnal de alarmă

Numărul maramureşenilor care ajung să reclame polițiștilor că le-au fost furate actele sau că hoţii le-au luat banii este în creştere. O arată inclusiv statisticile poliţiştilor, potrivit cărora în primele şase luni ale acestui an acest se remarcă o creştere a furturilor din autoturisme şi a furturilor din buzunare/poşete/genţi, pentru informarea populaţiei fiind derulate activităţi preventive în acest domeniu.

Oficialii Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş spun însă că de multe ori cetăţenii sunt cei care din neglijenţă dau o mâna de ajutor hoţilor. Este şi cazul a doi proprietari de autoturisme din Baia Mare care, în cursul zilei de 18 august, au rămas fără bani şi acte, după ce hoţii au profitat de faptul că autovehiculele au fost lăsate neasigurate. Unul dintre furturi s-a comis într-o staţie Peco situată pe bulevardul Bucureşti, în timp ce proprietarul îşi achita contravaloarea carburantului, iar al doilea autoturism din care a fost sustras certificatul de înmatriculare, a fost lăsat neasigurat într-o parcare de pe stradă Progresului.

În alte două cazuri hoţii au intrat în locuinţe profitând de faptul că proprietarii nu au închis uşile. La Baia Sprie persoane necunoscute au sustras bunuri în valoare de 500 de lei dintr-o locuinţa situată pe stradă Forestierilor, iar la Vişeu de Sus alte persoane necunoscute au sustras suma de 1.200 de lei din buzunarul unei haine, aflată pe cuier, în holul unui locuinţe de pe stradă Măcrişului.

În consecinţă, pentru a nu deveni victime ale furturilor, poliţiştii maramureşeni recomandă să va asiguraţi locuinţele, autoturismele și bunurile în general, pentru a nu favoriza comiterea infracţiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *