Actualitate

Atenţie se fură! În Maramureş furturile din maşini şi buzunare sunt în creştere

În Maramureş numărul infracţiunilor comise contra patrimoniului scad încet, dar sigur. Cel puţin aşa arată statisticile întocmite de poliţişti. Potrivit acestora în primele şase luni din acest an au fost sesizate cu 7% mai puţine astfel de infracţiuni, decât în perioada similară anul din anul precedent.

Potrivit oficialilor IPJ Maramureş este dealtfel pentru al treilea an consecutiv când trendul în cazul acestor infracţiuni este descendent.

Statisticile evidenţiază că din totalul infracţiunilor contra patrimoniului furturile, care reprezintă 62% din totalul infracţiunilor de acest gen, s-au redus cu 4,8% iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în municipiul Sighetu Marmaţiei şi în Borşa.

Se remarcă totuşi o creştere a furturilor din autoturisme şi a furturilor din buzunare/poşete/genţi, motiv pentru care sunt derulate o serie de activităţi preventive în acest domeniu.

De menţionat că în primul semestru din 2017 au fost de asemenea înregistrate mai puţine înşelăciuni şi cu 40,8% mai puţine tâlhării decât în aceeaşi perioada a anului trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *