Actualitate

Atenție la cumpărăturile de Black Friday ! Vezi sfaturile comisarilor de la Protecția Consumatorilor pentru a nu fi înșelat

Mare atentie la cumparaturile de Black Friday ! Avertismentul vine de la comisarii de la Protectia Consumatorilor care atrag atentia asupra faptului ca nu odata consumatorii s-au lasat inselati de diverse  promotii. Acestia spun ca vanzarile cu pret redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vanzari promotionale) trebuie sa respecte o serie de reguli de fixare si publicitate a preturilor si ca orice comerciant care anunta o reducere de pret trebuie sa o raporteze la pretul de referinta practicat in acelasi spatiu de vanzare pentru produse identice.

“Ca sa fiti sigur de produsul pe care il cumparati  cititi cu atentie caracteristicile produsului si verificati daca acesta corespunde cu adevarat dorintelor dvs.  Verificati pretul afisat pe site( in cazul cumparaturilor on line) ,  daca acesta este integral (contine sau nu TVA) si daca include  si costul de livrare” – arata cei de la Protectia Consumatorilor .

Potrivit comisarilor OPC  consumatorii mai trebuie sa stie ca, din momentul in care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunta contractual si 14 zile pentru a-l returna, daca nu este multumit de el; fara sa invoce vreun motiv, iar in cazul  returnarii produsului, consumatorul isi poate primi suma de la comerciant in termen de 14 zile de la primirea produsului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *