Actualitate

ATACUL LUI BOC – Cazul de plagiat al lui Victor Ponta este unul de furt intelectual, crede fostul premier

Emil Boc, presedintele demisionar al Partidului Democrat Liberal, a declarat, sambata, la Conventia Nationala Extraordinara, ca in cazul de plagiat de care este acuzat premierul Victor Ponta este vorba despre “furt intelectual” si ca, dincolo de componenta politica, miza o reprezinta credibilitatea sistemului de invatamant romanesc.

Nu trebuie sa ramana nesanctionate derapajele de necrezut are se produc astazi intr-o tara din Uniunea Europeana: de la ignorarea deciziilor unor institutii fundamentale ale statului, cum sunt deciziile Curtii Constitutionale, de la decizia de a scoate institutii din subordinea Parlamentului, peste noapte, pentru a satisface interese politice, de la discutarea politica a unor cazuri de plagiat. Aceste lucruri trebuie spuse direct, fara echivoc. Cazul plagiatului lui Victor Ponta inseamna furt intelectual”, a sustinut Emil Boc.

El a adaugat ca acest caz nu trebuie discutat prin prisma “celui care este autorul plagiatului, ca este o persoana sau este prim-ministru”.

Este vorba despre credibilitatea sistemului de invatamant si titlurilor din Romania, recunoasterea internationala a universitatilor noastre. (…) Deci miza acestui demers, dincolo de componenta politica importanta, este credibilitatea fiecarui tanar din Romania care are o diploma si merge cu ea in UE. Ca e o diploma de doctor sau o diploma de absolvire nu conteaza. De aceea, acest demers trebuie dus mai departe din perspectiva credibilitatii tarii noastre”, a afirmat presedintele demisionar al PDL.

Sursa: Agerpres