Externe

ATAC SINUCIGAS – Cel putin 4 morti intr-un hotel de langa Kabul, dupa un atentat revendicat de talibani

Cel putin patru persoane au fost ucise in cadrul unui atac sinucigas revendicat de talibani impotriva unui hotel din apropiere de Kabul, a anuntat in aceasta dimineata Ministerul afgan de Interne, relateaza AFP.

Trei gardieni ai hotelului si cel putin un politist au fost ucisi in cursul atacului din apropiere de lacul Qargha, la aproximativ zece kilometri de centrul capitalei afgane, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului, Sediq Sediqqi.

“Nu avem date exacte despre victimele civile. Patru sau cinci atacatori au fost implicati in atentat. Doi dintre ei au fost ucisi, iar alti trei rezista”, a adaugat el.

Ministerul de Interne a anuntat ca mai multi civili luati ostatici de talibani au fost eliberati, fara a preciza numarul exact al acestora.

Insurgentii au lansat in noaptea de joi spre vineri un atac sinucigas, revendicat de talibani, impotriva unui hotel din apropiere de Kabul, pe malul lacului Qargha, la circa zece kilometri de centrul capitalei.

Zabihullah Mujahid, un purtator de cuvant al insurgentilor, a declarat prin telefon ca talibanii au lansat atacuri impotriva unor hoteluri frecventate de straini, desi un singur atac a fost confirmat pana in prezent de politie.

Fortele de securitate afgane si trupele coalitiei lupta impotriva talibanilor la fata locului, a declarat pentru AFP un purtatorul de cuvant al ISAF, forta NATO in Afganistan.

Sursa: Mediafax