Politica

ATAC LA CURTE – PDL a contestat la Curtea Constitutionala prelungirea programului la referendum

PDL a depus, astazi, 19 iulie, trei contestatii la Curtea Constitutionala referitoare la modificarile ordonantelor privind referendumul si atributiile CC si la Legea care prevede ca programul de vot la referendum se stabileste prin hotarare de guvern, a anuntat vicepresedintele PDL Sever Voinescu.

“PDL a depus o contestatie pe legea care aproba ordonanta privind competentele Curtii Constitutionale, o contestatie pe legea care modifica Ordonanta 41 in sensul stabilirii programului de vot la referendum si o contestatie la Legea care modifica programul de vot”, a precizat Sever Voinescu intr-o conferinta de presa.

El a spus ca, miercuri, in Parlament au avut loc episoade stranii, fiind votata prima data o lege care modifica OUG 41 privind referendumul si stabileste ca programul de vot este intre orele 07.00 si 23.00 si apoi a fost votata o lege in care se stabileste ca orarul de vot va fi precizat prin hotarare de guvern.

“Toata aceasta ambiguitate nu face decat sa adauge cavalcadei care face referndumul greu de organizat, greu de urmarit”, a adaugat Voinescu.

El a spus ca ii banuieste pe premierul Victor Ponta si USL de rea credinta. “Eu ii banuiesc de rea credinta. Toate masurile de organizare a referendumului decise de USL marturisesc dorinta acestuia de a pescui rezultatul referendumului in ape tulburi. Asta ne alarmeaza”, a spus Voinescu.

Vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca PDL a atacat la Curtea Constitutionala cele trei legi pentru a incerca sa clarifice “un pic lucrurile”, aratand ca “este un hatis legislativ”.

El a adaugat ca nu stie cand va judeca Curtea Constitutionala aceste contestatii, dar ca PDL spera sa se clarifice prin decizia Curtii Constitutionale modul in care se va organiza referendumul.

Intrebat dupa ce lege se va organiza referendumul in cazul in care CC nu va judeca aceste contestatii pana la 29 iulie, Voinescu a spus ca in acest moment sunt in vigoare legea referendumului semnata de presedintele interimar Crin Antonescu si OUG 41.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a criticat si el modul in care USL organizeaza referendumul, aratand ca mai sunt putine zile pana la referendum si inca nu se stie cum se organizeaza si ce se intampla.

Curtea Constitutionala va lua in discutie in 24 iulie contestatiile privind OUG 41 si legea referendumului, iar in 19 septembrie se va judeca sesizarea privind atributiile CC.

Sursa: Mediafax