Actualitate

ATAC ARMAT – Un vanator din Calinesti a impuscat cainii unui cioban

Doua focuri de arma au rasunat peste comuna Calinesti, alertand localnicii. Politistii din Ocna Sugatag au facut cercetari si au lamurit problema. Ei au aratat ca in 5 iulie, la ora 17.00, Nicoale B., din comuna Budesti, cioban la o stana de oi amplasata pe hotarul comunei Calinesti a fost amenintat cu arma de catre Marius R., de 47 de ani, din Calinesti, paznic de vanatoare la o asociatie de vanatoare din zona Izvorul Runcului.

Paznicul de vanatoare a folosit arma de serviciu si a impuscat doi caini de la stana, care au patruns pe fondul de vanatoare al asociatiei respective. In prezent, fata de cel in cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de arma letala fara drept, fapta prevazuta si pedepsita de art. 133, din Legea nr. 295/2004 precum si pentru amenintare, fapta prevazuta si pedepsita de art. 193, Cod Penal, sub indrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei.

Cel in cauza este cercetat in stare de libertate iar arma de serviciu cu glont, calibru 308/W, a fost ridicata in vederea efectuarii unei expertize tehnico-stiintifice balistice.
Sursa: Ioana Osan