Comunitate

Asociația Artspot organizează un proiect pe tema bullying-ului

Asociația Culturală Artspot organizează un nou proiect social pentru școlari și liceeni, pe tema bullying-ului. Scopul este acela de informare și de prevenire asupra acestei probleme.

Organizatorii îi îndeamnă pe tineri să-și relateze experiențele, în cazul în care au luat parte, în vreun fel sau altul, la o agresiune de tip bullying. Acestea se vor concretiza, la finalul lunii ianuarie 2018, într-un short film pe această temă.

Vom porni un cont de Sarahah, unde rugăm toți tinerii care au fost ținte ale agresiunilor de tip bullying, care au fost împinși către a fi bullies sau care cunosc cazuri reale să ne scrie pe acest cont. Poveștile vor rămâne sub anonimat. Ce vom face noi cu ele? Le vom alege pe cele mai cuprinzătoare și le vom implementa în proiectul nostru Anti-Bullying care va fi realizat sub forma unui short film care va fi online la final de ianuarie 2018”, au declarat organizatorii proiectului.

Cei interesați să ia parte la proiect sunt rugați să-și prezinte mesajele, însoțite de vârstă, la următoarea adresă: https://artspotbm.sarahah.com/

Ce este Bullying-ul?

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare.

Acesta nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală. Se remarcă dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă.

A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *