Comunitate

Armata română caută voluntari rezervişti

În perioada 02.04-08.06.2018, se desfăşoară procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei care doresc să se încadreze în funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari. Pentru anul 2018 sunt disponibile peste 3400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, aproximativ 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Cetăţenii cu domiciliul în judeţul Maramureş, barbați/femei, care doresc să obţină calitatea de rezervist voluntar în Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să se prezinte la sediul Centrului Militar Judeţean Maramureş. Aici, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de orientare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unităţile militare şi specialităţile pentru care sunt disponibile posturile de rezervist voluntar, unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie şi unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire individuală.

În perioada în care participă la instruire/misiuni, rezerviştii voluntari beneficiază de solda de funcţie pe care sunt încadraţi, solda gradului deţinut precum şi de norma de hrana/contravaloarea acesteia.

Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea unor misiuni în cadrul structurilor în care sunt încadraţi, sunt, în continuare, declaraţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj şi beneficiază lunar de o remuneraţie, în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi şi solda gradului deţinut.

Informaţii referitoare la alte date se pot obţine la sediul Centrului Judeţean Maramureş, str. Turnului nr.1, zilnic, între orele 08.00-16.00, telefon 0262211088 int.130,131,108.

 

One Response

  1. Eu am terminat la jandarmi am 37 de ani. Am vreo șansă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *