112

Arestaţi preventiv ! Doi maramureşeni au ajuns după gratii, cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie

În perioada 05 — 07 septembrie 2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în colaborare cu lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, au desfășurat activități într-un dosar penal având ca obiect comiterea unor infracțiuni de corupție.

În urma administrării probelor, a rezultat presupunerea rezonabilă că inculpatul T.V. a comis infracțiunea de trafic de influență, iar inculpatul D.P.V. pe cele de complicitate la cumpărare de influență și complicitate la trafic de influență. Faptele constau în aceea că, în perioada 29 august — 05 septembrie 2017, inculpatul T.V., beneficiind de sprijinul inculpatului D.P.V. a pretins, acceptat și primit, prin intermediul acestuia, de la un martor denunțător, suma de 1.100 de euro pentru ca inculpatul T.V. să-și traficheze influența pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș și să-i determine să efectueze acte contrare atribuțiilor de serviciu, astfel încât rezultatul probelor biologice prelevate de la denunțător, care fusese implicat într-un accident rutier, să nu angajeze răspunderea penală a acestuia.

În cauză, față de cei doi inculpați a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile menționate mai sus.

La datele de 6, respectiv 7 septembrie a.c., s-au formulat propuneri de arestare preventivă, solicitări admise de Tribunalul Maramureș, care a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

sursa : aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *