Actualitate

ARABI PE FUGA – Patru sirieni fara documente, retinuti de politisti in trenul Sighet-Bucuresti

foto masina de teren IJPFPatru sirieni, care intentionau sa ajunga ilegal in vestul Europei, au fost retinuti de politistii de frontiera din Maramures. Cetatenii straini au fost depistati in trenul Sighetu Marmatiei – Bucuresti, in momentul in care oamenii legii desfasurau o actiune care a vizat combaterea migratiei ilegale.

“In data de 29 iunie, la nivelul ITPF Sighetu Marmatiei a fost desfasurata o actiune impreuna cu lucratorii din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Maramures, pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de responsabilitate. In trenul Sighetu Marmatiei-Bucuresti, au fost descoperiti patru cetateni straini care nu aveau asupra lor documente de identitate, nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona”, au aratat oficialii inspectoratului de frontiera.

Arabii au fost dusi la sediul serviciului de frontiera Valea Viseului, in vederea continuarii cercetarilor. In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca barbatii se indreptau spre occident cu speranta ca acolo isi vor gasi un loc de munca si un trai mai bun.

Cei patru arabi sunt cercetati acum pentru trecere ilegala a frontierei de stat iar autoritatile facu acum o ancheta pentru a vedea pe ce filiera au ajuns acestia in Maramures.

Sursa: Andrei Gherghel