Administratie

AQUA VITA, un nou proiect internațional, depus la finanțare

Un nou proiect a fost depus la finanțare pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI  CBC 2014-2020 – apelul 2, de către Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Serviciul Promovare Proiecte.

Este vorba despre proiectul ”Aqua Vita – conservarea și valorificarea resurselor natural de apă în zona transfrontalieră a Munților Carpați.”

Acesta se încadrează în obiectivul tematic 6 „Protecţia mediului, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea”, prioritatea 1 „Utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră – conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor”.

Proiectul vizează utilizarea, conservarea și monitorizarea resurselor de apă din județul Maramureș și din regiunea Zakarpatia din Ucraina.

Bugetul aferent partenerului român este de 241.415 euro, iar durata de implementare de 24 de luni. Partenerii sunt Filiala Baia Mare a Universităţii “Vasile Goldiș” din Arad, Consiliul Judeţean Maramureş, Institutul pentru Comerţ şi Economie din Uzhgorod al Universităţii Naţionale din Kiev, Ucraina și Fondul de sprijin pentru Întreprinderi din Transcarpathia, Ucraina.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *