Comunitate

Aproape 40 % din unităţile de învăţământ din Maramureş nu sunt păzite

Gradul de violenţă din şcolile Maramureşului se reduce tot mai mult. Cel puţin asta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii structurilor abilitate din Maramureş ale MAI. Aceştia au arătat în cadrul unei întîlniri în care s-a discutat despre creşterea gradului de siguranţă în şcoli, că la nivelul judeţului, gradul de violenţă în unităţile de învăţământ a fost redus cu 50%. Detalii însă cei prezenţi nu s au arătat doritori să ofere însă au precizat că cifrele raportate sunt valabile pentru semestrul al doilea din anul şcolar trecut.

Potrivit statisticilor întocmite de oficxialii Inspectoratului Şcolar judeţean Maramureş, în judeţ sunt 592 unităţi de învăţământ preuniversitar (304 în mediul urban şi 288 în mediul rural), din care 156 de grădiniţe, 317 şcoli, 119 licee.

Dintre acestea, cele mai multe adică 229 , respectiv aproximativ 40 la sută nu dispun de servicii de pază sau sisteme tehnice de supraveghere video. Aproape tot atâtea sunti sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar alte 79 au asigurate cu pază umană.

De asemenea, cu privire la asigurarea măsurilor de siguranţă 41 unităţi nu au gard împrejmuitor, 16 sunt amplasate într-o zona iluminată necorespunzător, iar 23 se află în zona periferică sau izolată.

Inspectorul şcolar general adjunct, Ciprian Cucuiat a arătat că sunt unităţi de învăţământ care au probleme stringente la capitolul siguranţă elevilor şi care ar trebui cât mai curând rezolvate . El a nominalizat Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” care nu are gard fără gard împrejmuitor, Colegiul Tehnic ”C.D. Neniţescu” nu are personal pază, Colegiul Tehnic ”Transilvania” care prezintă deficit în privinţa personalului de pază. Probleme sunt şi în la Liceul Borşa unde sistemul de iluminat extern este necorespunzător, dar şi la Şcoală din Suciu de Sus care nu are imprejumuire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *