Administratie

Aproape 150 de kilograme de documente pentru o investiţie majoră în Maramureş. Primarul a dus actele cu lada la Minister – FOTO

O investiţie aşteptată de borşeni de zeci de ani este pe ultima sută de metri, astfel că în viitorul foarte apropiat în oraşul de la poalele Pietrosului Rodnei telegondola va funcşiona cu adevărat.

“17 decembrie 2018, zi foarte importantă pentru borșeni și pentru Maramureș implicit. Primarul Borșei, Timis Ion Sorin a depus la Ministerul Turismului proiectul “Telegondolă și pârtie olimpică de ski”, documentație tehnico-economică în fază de proiect tehnic. Această investiție se află în lista proiectelor din “masterplan-ul de investiții al turismului românesc” încă de anul trecut, alături de alte 147 de proiecte naționale și locale, din care 6 din județul Maramureș. Urmează pași instituționali de analiză, eventuale completări ale documentației dacă este cazul, analiza comisiei tehnico economice interministeriale care avizează aceste proiecte și, sper ca până la mijlocul lui 2019, semnarea contractului de finanțare a investiției”, a precizat Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Pentru elaborarea documentaţiei necesare acestui peoiect în Primăria Borşa s-a muncit pe brânci.

“Timp de doi ani s-au elaborat şi adunat peste 140 de kilograme de documente. La Ministerul Turismului am dus aproximativ 40 de kilograme. Ştiu că unii şi-ar dori ca investiţiile majore să fie realizate cât ai bate din palme, dar sunt nişte paşi peste care nu se poate sări. Fiind vorba despre un proiect major, toate procedurile au necesitat timp şi multe, multe acte”, a spus Ion Sorin Timiş, primarul de Borşa.

Oraşul Borşa, atestat fiind ca stațiune de interes național, beneficiază de finanțare în proporție de 90% din proiect. Valoarea totală se ridică la 108 milioane lei iar investiția cuprinde 2.7 km de pârtie iluminată, 33 de tunuri de zăpadă cu lac de acumulare și parcare etajată cu 80 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *