Comunitate Politica

Apel pentru maramureşeni: “În data de 9 august plecăm la Bucureşti”

Gabi Rogojan, un băimărean care trăieşte la Londra a trimis pe adresa eMaramures.ro un mesaj de “convocare” pentru maramureşenii care doresc să participe la protestul anunţat pentru data de 10 august la Bucureşti.

“În data de 9 August, toți participanții la miting sunt așteptați pe platou la Bucurestiul în Baia Mare (hotel Rivulus, fosta Oază, fiecare cum recunoaște locația) de unde va fi plecarea către București, în coloană. Ar fi indicat să purtăm clopurile noastre moroşeneşti și să ne asigurăm că avem la noi tot ce trebuie pentru a ajunge în siguranță și forță la București . La ora 12 fix se porneşte. Doamne ajută şi vă aşteptăm în număr cât mai mare!”, a scris Gabi Rogojan.

Pe 10 august se anunță la București un mare miting al disaporei. Români din toate colțurile lumii spun că vor veni acasă pentru a cere o viață mai bună pentru rudele lor din țară, dar și o politică prin care oamenii să nu mai fie nevoiți să plece, iar cei plecați să se întoarcă pe plaiurile natale.

La acest protest şi-au anunţat deja prezenţa mii de români din toată lumea. Deocamdată acţiunea nu a primit avizul Primăriei Capitalei.  Instituția consideră că manifestația ar încălca prevederile Articolului 2 din legea de organizare și desfășurare a adunărilor publice.

3 Responses

  1. Da da sa vina si sa puna osu la munca si sa plateasca taxe si impozite statului roman.Daca au chef de manifestatii faca acolo, toti inadaptatii care vin sa ne dea lectii si sa-si arate masinile si sclipiciurile de prost gust. Toti isi scolarizeaza odraslele pe banii nostri si au asigurari de sanatate la copii tot pe banii nostri si vin ei sa faca ordine cand nu s-au putut gestiona pe ei, ca de aia umbla si vantura lumea. Am vazut printre manifestantii locali unii care au fraudat banci, firme, oameni de buna credinta apoi s-au declarat falimentari si au facut alta firme pe alti membrii din familie si acuma se erijeaza in salvatori.Le sugerez sa-si plateasca intai datoriile.

  2. Deocamdata noi muncim nu suntem asistati sociali ca altii …..si banii sunt investiti in tara

  3. Ma nene Grig, apoi tu, nu sti inca sa iti bati cosa singur ? Tot alti tre sa o bata. Si te pui tu sa vorbesti despre lume ca ce face si ce nu? Apoi tu ce ai facut ase de treaba de zici ca nu iti trebe revolta? Da sti macar pt cei revolta ore? No daca tata viata ai stat si te-ai uitat dupa alti si tu nai facut nimic dute bade invata sa bati cosa singur. Dade ai inteles ce am vorbit aice cai pa limba nosta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *