Stiri externe

APEL – Papa Francisc indeamna Statele Unite sa renunte la aplicarea pedepsei capitale

Papa Francisc a criticat, in primul discurs rostit de un sef al Bisericii Catolice in Congresul Statelor Unite, aplicarea pedepsei cu moartea si comertul cu armament, indemnand liderii americani sa accepte mai multi imigranti. Papa Francisc a profitat de ocazie pentru a reitera apelul privind abolirea pedepsei cu moartea in Statele Unite.

“Sunt convins ca aceasta este cea mai buna cale: dat fiind ca fiecare viata este sacra, orice persoana umana este inzestrata cu o demnitate inalienabila, iar societatea poate doar sa beneficieze de pe urma reabilitarii persoanelor condamnate pentru crime”, a declarat Papa Francisc in Congresul Statelor Unite.

“Avem responsabilitatea de a proteja viata umana in toate stadiile de dezvoltare”, a adaugat seful Bisericii Catolice, reiterand opozitia fata de avort.

Suvernaul Pontif a evidentiat sustinerea pentru “casatoria traditionala” si a criticat Statele Unite pentru comertul cu armament.

Francisc, primul papa care rosteste un discurs in Congresul Statelor Unite, a fost aplaudat la venire, dar a starnit reactii diverse dupa discursul de joi.

Sursa: Mediafax