Actualitate

APEL – Ioan Hoban contesta decizia instantei care l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare

Foto Hoban Condamnarea cu suspendare pe care fostul parlamentar Ioan Hoban a primit-o in dosarul schimbului de terenuri care a dus la construirea supermarketului Kaufland de pe strada George Cosbuc din Baia Mare a fost considerata nedreapta de omul de afaceri care a atacat sentinta. La doar o zi de la pronuntarea care s-a facut in 18 iunie, Ioan Hoban a declarat apel impotriva deciziei Tribunalului Maramures prin care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Tot in 19 iunie a declarat apel si Mircea Streuti, fost consilier superior in cadrul Primariei Baia Mare, care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Si reprezentantii Biroului Teritorial Baia Mare al DNA au declarat apel, in 22 iunie, cerand ca inculpatii din acest dosar sa fie condamnati la inchisoare cu executare. Sentinta definitiva in acest dosar va fi data de Curtea de Apel din Cluj.

In rechizitoriu, procurorii au aratat ca Ioan Hoban a conditionat avizarea unui schimb de terenuri in Comisia de urbanism a Consiliului Local Baia Mare, de achizitionarea de catre firma Kaufland a unui teren pe care il avea la periferia orasului, la un pret supraevaluat. Prin schimbul de terenuri, municipalitatea primea acel teren si dadea, in schimb, un teren subevaluat, situat in zona centrala.

Subevaluarea terenului din centrul al municipalitatii si supraevaluarea terenului de la periferie al lui Hoban a fost facuta de Streuti, printr-un raport de evaluare, dupa cum au mai aratat procurorii. In urma supraevaluarii terenului lui Hoban si a realizarii schimbului, liberalul a incasat 490.000 euro in plus fata de valoarea reala a terenului, s-a mai precizat in dosar.

Prejudiciul adus municipalitatii a fost calculat la 651.195 euro, insa Primaria Baia Mare nu s-a constituit parte civila in acest dosar.

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel