Actualitate

ANIVERSARE – Volumul “Comuniune si marturisire, dialoguri cu PS Iustin Sigheteanu”, lansata in 20 iunie

O carte care il va avea in centru pe PS Iustin Sigheteanu, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului va fi lansata miercuri, 20 iunie, in Baia Mare. Evenimentul care are loc cu trei zile inainte de aniversarea zilei de nastere a arhiereului vicar, se va desfasura la Catedrala Episcopala Sfanta Treime din municipiul baimarean.

“Comuniune si marturisire, dialoguri cu PS Iustin Hodea Sigheteanul” e noua carte a jurnalistului, Octavian Butuza care va fi lansata miercuri, 20 iunie, incepand cu ora 12.00, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare. Lansarea cartii va avea loc cu trei zile inainte de ziua de nastere a PS Iustin Sigheteanu.

Arhiereul vicar s-a nascut la 23 iunie 1961 in comuna maramureseana Rozavlea. In luna septembrie din anul 1983, a fost hirotonit diacon pe seama Manastirii Rohia, iar in anul 1983 – iunie, a fost hirotonit preot pe seama aceleiasi manastirii. In 1985 a fost tuns in monahism la aceeasi manastire, avandu-l nas de calugarie pe P.S. Justinian, primind numele de Iustin.

In 22 martie 1994, la propunerea P.S Justinian, Sfantul Sinod al B.O.R. a aprobat alegerea in postul de arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului cu titlul de „Sigheteanul”, iar in 17 aprilie 1994, la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia a avut loc hirotonia intru arhiereu.
Sursa: Camelia Tocaci