Comunitate

ANIVERSARE – Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare, a sarbatorit 25 de ani de la sosirea in municipiu a primului transport umanitar organizat de voluntarii maltezi din Dorsten, Germania, actiune care a pus bazele infiintarii organizatiei

Moment aniversar pentru Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare. Organizatia de voluntariat a sarbatorit la la finele saptamanii trecute 25 de ani de la sosirea in Baia Mare a primului transport umanitar organizat de voluntarii maltezi din Dorsten, Germania, actiune care a pus bazele infiintarii Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare. La evenimentul aniversar a fost prezent si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare a fost fondata in urma cu 25 de ani, cand a fost efectuat si primul transport umanitar organizat de voluntarii maltezi din Germania. La acea vreme, Mircea Ghetie a preluat fraiele serviciului de voluntariat, astazi acesta fiind unul dintre membrii fondatori al organizatiei. 

“Suntem aici pentru a ne bucura impreuna de cei 25 de ani de prietenie si colaborare romano-germana, colaborare care a adus sute si poate chiar mii de zambete in randul familiilor nevoiase din judetul nostru si nu numai. Ma bucur mult de faptul ca si dupa 25 de ani ii avem alaturi pe cei care au pus bazele voluntariatului Maltez in Baia Mare. Tuturor va multumim pentru ca v-ati rapit din pretiosul timp pentru a ne fi alaturi in acest moment special. Cei 25 de ani de voluntariat Maltez in Baia Mare au insemnat o grija permanenta pentru imbunatatirea conditiilor de trai si studiu pentru numeroase familii din Maramures care au o situatie sociala si materiala precara. Totodata, a insemnat o dezvoltare permanenta a sucursalei noastre, atat la nivel uman cat si la nivel de infrastructura si servicii. In toti acesti ani am reusit sa demonstram ca ne place sa facem lucruri nu sa vorbim despre ele. Asa ca azi ne mandrim cu echipele de voluntari Maltez de toate varstele, foarte implicati in tot ceea ce fac”, a declarat Erika Laszlo, conducatorul Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a tinut sa le multumeasca celor de la Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare, pentru lucrurile bune pe care le fac in slujba comunitatii baimarene.

“Am venit cu foarte multa dragoste si cu foarte multa apreciere la acest eveniment special pentru comunitatea noastra, eveniment special pentru dumneavoastra si am venit din cateva motive. Primul motiv este sa va spun “Multumesc” pentru ceea ce faceti pentru comunitatea noastra baimareana, pentru orasul nostru, pentru oamenii acestor locuri. Se spunea mai devreme ca este foarte bine sa facem dar cred in tara asta este foarte bine sa spunem si ce facem pentru ca ceea ce facem trebuie sa aiba si un anumit rol educativ. Pentru ca daca tot facem doar unii si altii doar se uita si nu inteleg ce facem pentru ca noi nu le spunem ce facem nu o sa fie niciodata educati si tot timpul se vor duce fix in directia gresita. Asadar, prin munca dumneavoastra, absolut nobila, pe care o faceti aveti in primul rand un rol de a educa comunitatea noastra, de a arata unei intregi comunitati cum trebuie sa functioneze, de a arata oamenilor cum trebuie sa rezoneze la nevoile celorlalti. Este o chestiune care pentru noi romanii poate sa fie una absolut noua. Pentru ca in perioada comunista nu prea s-a cultivat acest spirit decat probabil intr-un mod ascuns prin familie, prin biserica si cam atat. Dar intr-un mod institutional, nu. Si atunci rolul dumneavoastra, mai ales al celor care veniti de 25 de ani alaturi de noi sa ne aratati care sunt valentele cu adevarat importante la care trebuie sa ne raportam, sa oferim mai departe aceste valori comunitatii”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

La implinirea celor 25 de ani de la sosirea in Baia Mare a primului transport umanitar organizat de voluntarii maltezi din Dorsten, Germania au participat si acei nemti care au pus bazele Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, sucursala Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac