Monden

ANIVERSARE – Dubla sarbatoare in Baia Mare. Regalistii au sarbatorit duminica ziua de nastere a Altetei Sale Regale, Regele Mihai I dar si Ziua Armatei

Duminica, 25 octombrie, in Parcul „Regina Maria” din Baia Mare s-a desfasurat un dublu eveniment. Membrii Clubului Monarhistilor Romani din Uniunea Europeana au serbat ziua de nastere a Altetei Sale Regale, regele Mihai I dar si Ziua Armatei.

„Este o dubla sarbatoare: Ziua Armatei Romane si ziua Majestatii Sale, regele Mihai I si ceea ce poate putina lume a gandit ca aceasta armata a fost gandita in forma ei moderna de catre Casa Regala. Aceasta armata, cu Casa Regala, a facut independenta, a facut intregirea Romaniei si eliberarea Romaniei. Deci faptul ca astazi se sarbatoresc amandoua evenimentele nu este poate nici intamplator dar este inaltator”, a precizat Alexandru Nicolici, reprezentantul Clubului Monarhistilor Romani din Uniunea Europeana.

Evenimentul care s-a desfasurat in Baia Mare nu a fost singurul de acest gen care a avut loc. La nivel national, astfel de manifestari au avut loc in toate marile orase.

„Nu suntem singurii. In toata tara s-au organizat festivitati pentru Ziua Armatei si pentru sarbatorirea Zilei Majestatii Sale, regele Mihai I, iar noi facem acelasi lucru din partea unei organizatii, Clubul Monarhistilor Romani din Uniunea Europeana, sucursala Maramureş, lucru care l-am facut si cum un an si acum doi ani si acum trei ani. Dar de un an de zile a hotarat Parlamentul ca este o sarbatoare cat se poate de regala botezand-o pentru 10 mai, Ziua Regalitatii”, a mai spus Alexandru Nicolici.

Participantii la evenimentul desfasurat in Parcul Regina Maria au avut parte de cateva momente inaltatoare, de la intonarea Imnului Romaniei si al regalitatii pana la recitaluri sustinute de copiii de la palatul Copiiilor din Baia Mare si corul barbatesc din Sisesti.

Sursa: Ana Pop