Comunitate

ANIVERSARE – Clubul Rotary Baia Mare 2005 a ajuns la 10 de ani de existenta

Un deceniu de existenta a aniversat ieri, 17 octombrie, Rotary Club Baia Mare 2005. La sarbatoarea rotarienilor au fost prezenti invitati din tara, dar si din strainatate. In cadrul evenimentului aniversar, Clubul Rotary Baia Mare 2005 a pus la cale o noua infratire, de data aceasta cu clubul din Haifa, Israel.

Presedinti de cluburi Rotary din tara, fosti si actuali conducatori de districte din intreaga lume au raspuns pozitiv invitatiei lansate de Rotary Club Baia Mare 2005, la implinirea a zece ani de la infiintare. Aniversarea a fiost marcata intr-un cadru festiv la un local din Baia Mare. Aici s-au strans rotarienii pentru a-si impartasi impresii din activitate, dar si pentru a pune la cale noi colaborari. 


“In cei zece ani a fost o activitate din punctul meu de vedere si al clubului nostru , buna. Orice inceput pana cand se sudeaza legaturile intre membrii clubului mai stagneaza, dar noi am incercat sa acceleram frumos in aceasta perioada si avem multe infratiri cu cluburi din Slovacia, Ungaria, Ucraina, acuma l-am facut pe cel de la Clubul din Haifa si avem in plan si alte infratuiri. Tocmai avem in desfasurare o infratire cu un club din Belgia, iar pe partea de proiecte am facut diverse proiecte, unele au fost mai mari, altele mai mici dupa puterile pe care le pot oferi in acest moment membrii clubului nostru”, a marturisit presedintele Rotary Club Baia Mare 2005, Dan Grumaz.

La eveniment a fost prezent si guvernatorul Rotary 2015-2016, Districtul 2241 Romania-Republica Moldova, Daniel Tanase care s-a aratat incantat sa fie prezent la acest moment aniversar. ” Acesta e un eveniment foarte important in districtul nostru. Va multumesc pentru invitatie si sunt bucuros ca sunt alaturi de voi. Ma bucur foarte mult ca sunt guvernatorul in exercitiu care este prezent la aniversarea primei decade a activitatii Clubului Rotary 2005. Timpul trece foarte repede si va veti trezi la zece decade si atunci cand veti aniversa 100 de ani eu voi fi primul guvernator care a fost prezent la aniversarea primei decade”, a spus Daniel Tanase. 

In cadrul evenimentului, conducerea clubului a primit si un dar special din partea primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. Edilul baimarean a oferit reprezentantilor Rotary doua caiete de candidatura ale municipiului Baia Mare la titlul de capitala culturala europeana, dar si o diploma de excelenta.

” Clubul Rotary Baia Mare 2005 este o familie in care s-au adunat baimareni care stiu ce inseamna sa fii baimarean si sa iubesti acest oras, s-au adunat baimareni care stiu sa intinda o mana de ajutor si celorlalti,din afara acestei comunitati, dar s-au adunat si oameni care inteleg ca Baia Mare este un punct strategic care poate sa lege Romania de Ungaria, Ucraina. Sa ne dorim fiecare ca pe parcursul celor sase ani pana la a deveni capitala culturala europeana, sa ne dorim sa muncim pentru aceasta comunitate si sa construim punti pentru aceasta comunitate. Va multumesc tuturor celor care va ganditi la oameni, la Romania si va ganditi la cum trebuie sa ne dezvoltam fiecare dintre noi uitandu-ne la lucrurile pozitive si lasand in spate lucrurile negative”, a punctat primarul Catalin Chereches.

In cadrul evenimentului au fost prezentati actualii si fostii conducatori de districte, membrii fondatori ai clubului. De asemenea intalnirea a fost presarata cu diferite momente artistice: de la muzica clasica pana la folclor romanesc.

Sursa: Emm