Cultura

ANIVERSARE – 150 de ani de învățământ artistic la Sighetu Marmației

Centrul Cultural și Școala de arte ,,Gheorghe Chivu” au celebrat, cu prilejul Zilei Naționale a României, aniversarea a 150 de ani de învățământ artistic la Sighetu Marmației și 69 de ani de la înființarea Școlii de Arte din Sighetu Marmației. Evenimentul a fost prefațat de o seară de cântece populare din Maramureș și din alte zone folclorice.

Invitații de pe lista de onoare au fost directorii școlilor de artă din Cluj Napoca – Vasile Corpodean, Satu Mare – Florin Pop, Baia Mar e- Marinel Petreuș, Botoșani – Liviu Andronic, Oradea – Liviu Buțiu, respectiv familia Sorin Zaharia din Baia Mare.

Alături de alți invitați, de părinți și profesori, aceștia au participat la depunerea unei coroane de flori la mormântul profesorului, pictorului și poetului Gheorghe Chivu. De asemenea, s-a organizat un simpozion dedicat patronului spiritual.

În concursul de pictură au expus artiști din cinci județe și din municipiu, iar spectacolul de gală a fost prezentat de elevii secțiilor școlii. A fost, așadar, un moment aniversar, de bilanț, dar și de proiecte de viitor ale unei instituții de tradiție ce își va desfășura activitatea într-o locație nouă.

Premii acordate:

Premiul I (premiul “Gh. Chivu “): Hegedűs Istvan – Ștefan – Sighet,

Premiul II (premiul “Peter Uto Erzsebet”): Porumbăcean Ioana – Satu Mare,

Premiul III (premiul “Lucian Caius Lugojan”): Valentin Petreuș – Sighet,

Premiul Zaharia – Codrea Cristian Răzvan: Baia Mare,

Premiul juriului: Buiciuc Cristina Romașcan – Botoșani.

Au fost acordate trei mențiuni artiștilor Timofte Mihaela – Botoșani; Răcean Felicia – Cluj Napoca și Patrik Moț – Oradea.

Centrul Cultural Sighetu Marmației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *