Afaceri - Economic

ANGAJARI – Culegatorii de capsuni in Spania sunt la mare cautare in aceasta perioada (VIDEO)

Vezi VIDEO
Se redeschide sezonul la cules de capsuni in Spania. Dupa o absenta destul de lunga din oferta locurilor de munca oferite prin reteaua EURES, angajatorii spanioli revin cu noi propuneri de joburi. Sute de locuri de munca in agricultura din Spania sunt puse la dispozitia celor interesati.

Prin reteaua EURES sunt oferite in aceasta perioada, in jur de 1.600 de locuri de munca. Oferta cea mai bogata vine din partea angajatorilor spanioli care cauta in Romania, sute de muncitori pentru culesul capsunilor.

„Avem in jur de 1.600 de locuri de munca, au crescut cu 800 de locuri de munca fata de luna anterioara, deoarece Spania vine din nou cu acea oferta in agricultura: 800 de locuri de munca. In Spania, oferta e pentru lucratori in agricultura. Sunt culegatori capsuni, salariul este de 40 de euro brut/zi, li se da asigurarea sociala si nu li se cere sa aiba studii, cunostinte minime de engleza”, a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures (AJOFM), Stefania Donca.

Contractul de munca va incepe in 2016, insa selectia dosarelor incepe de acum. Cei interesati de oferta trebuie sa se adreseze consilierului EURES. „Contractul va incepe in februarie 2016. Deja incepe selectia dosarelor. Somerii pot sa se informeze la consilierul nostru EURES. Trebuie sa-si intocmeasca un dosar, sa aiba o adeverinta medicala din care sa reiasa ca sunt apti de munca, cazier judiciar si o cerere tip care se completeaza la consilierul EURES. Pana in luna ianuarie trebuie depus dosarul”, a precizat Stefania Donca.

Pe langa ofertele spaniolilor, prin reteaua EURES mai sunt anuntate ca fiind disponibile, peste 200 de locuri de munca in Germania in diferite domenii: industria hoteliera si servicii, dar si in Republica Ceha in meseria de lucratori calificati la aparatele de aer conditionat. In ce priveste piata de munca autohtona, aici figureaza ca fiind vacante circa 400 de locuri de munca, din care doar 23 se adreseaza persoanelor care au terminat o facultate. Majoritatea angajarilor anuntate de angajatorii maramureseni sunt in servicii, constructii si confectii.

Sursa: Camelia Tocaci