Sanatate

Anchetă DNA ! Șeful CNAS, reținut de procurori

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA.

Această măsură a fost dispusă ca urmare a finalizării audierilor șefului CNAS, Marian Burcea. Acestea au început ieri seara și au durat câteva ore.

Burcea a fost numit în funcția de președinte al CNAS în martie 2017, până atunci fiind director general adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate a Armatei.

În dosarul acesta au mai fost reținute 3 persoane, iar procurorii au anunțat derularea unei acțiuni care vizează percheziționarea a peste 50 de locații, două dintre acestea având deja loc, la sediul central al CNAS și la cel al Casei de Asigurări de Sănătate București.

Conform surselor judiciare citate de Adevărul, sume mari de bani din fondurile CSAMB ar fi fost fraudate prin decontarea unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu pe baza câtorva sute de dosare medicale false.

Prejudiciul adus CASMB se ridică la suma de 13.200.000 lei și cu vătămarea drepturilor legale ale asiguraților cărora le-a fost asigurat respectivul tip de servicii medicale – asistență medicală la domiciliu.

 

Citeste mai mult: adev.ro/ovl3t4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *