Actualitate

ANCHETA DNA – NASTASE – Un medic si trei politisti, audiati pentru favorizarea lui Adrian Nastase

Dosare la procuraturaMedicul Serban Bradisteanu si trei politisti, printre care si un sef din Politia Capitalei, sunt audiati la DNA, intr-un dosar in care se fac cercetari privind favorizarea infractorului, in legatura cu punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei in cazul lui Adrian Nastase. Surse judiciare au declarat, azi, 26 iunie, ca procurorii anticoruptie fac audieri intr-un dosar de favorizare a infractorului, legat de modul in care a decurs punerea in aplicare a mandatului de executare in cazul lui Adrian Nastase.

Potrivit surselor citate, procurorii ii audiaza in acest caz pe medicul Serban Bradisteanu, precum si trei politisti, printre care un sef din Politia Capitalei si unul dintre cei doi politisti care a mers la locuinta lui Nastase din strada Zambaccian pentru a pune in executare mandatul de executare a pedepsei.

Procurorii DNA suspecteaza ca intre persoanele vizate in acest dosar au existat intelegeri premergatoare legate de modul in care sa se faca arestarea si ulterior incarcerarea lui Nastase, in baza condamnarii definitive in dosarul “Trofeul calitatii”.

Procurorul general, Codruta Kovesi, a spus, marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca vor fi facute verificari privind modul in care politistii judiciari au pus in aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Nastase, iar daca va constata ca nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele politistilor.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul “Trofeul calitatii”. Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Sursa: Mediafax