Actualitate

ANCHETA – CORUPTIE – Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA

Europarlamentarul Adrian Severin s-a prezentat astazi, 1 iulie, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind audiat de procurori in dosarul in care este acuzat de luare de mita si trafic de influenta. La iesire din sediul DNA, unde a stat mai putin de o ora, Adrian Severin a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor, infirmand doar ca ar fi venit pentru prezentarea materialului de urmarire penala.

In 27 iulie 2011, Directia Nationala Anticoruptie informa ca a solicitat autoritatilor judiciare competente din Belgia si Franta, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentarii dosarului in care europarlamentarul Adrian Severin este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Pe 18 iulie 2011, Adrian Severin a fost pus sub invinuire de catre procurorii DNA in legatura cu publicarea, in luna martie, a unor materiale audio-video prezentate de publicatia britanica The Sunday Times.

In luna aprilie a anului trecut, DNA a trimis ministrului de atunci al Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, in vederea transmiterii acestei solicitari presedintelui PE.

La sfarsitul lunii iunie, Parlamentul European a votat ridicarea imunitatii eurodeputatului Adrian Severin, implicat in cazul ”bani in schimbul amendamentelor” relatat de publicatia The Sunday Times.

Eurodeputatul Adrian Severin si-a reafirmat in mai multe randuri nevinovatia cu privire la acuzatiile formulate de publicatia britanica The Sunday Times.
Sursa: Agerpres