Administratie

AMNISTIE FISCALA LOCALA – Contribuabilii din Baia Mare vor fi scutiti de achitarea majorarilor sau penalitatilor de intarziere la plata taxelor si impozitelor locale!

Persoanele fizice dar si juridice care au majorari sau penalitati de intarziere la plata taxelor si impozitelor locale vor fi scutite de achitarea acestora. O decizie in acest sens a fost luata astazi, 12 octombrie, in sedinta Consiliului Local convocata de indata de catre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. Contribuabilii vor avea parte de amnistie daca isi achita obligatiile fiscale restante pana la data de 30 decembrie. Potrivit hotararii de Consiliu Local, perioada in care amnistia fiscala locala va fi in vigoare este 15 octombrie – 30 decembrie.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a aratat ca acest demers de scutire de la plata majorarilor sau penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale se face pentru persoanele fizice, dar si cele juridice aflate in dificultate.

“Cei care isi platesc taxele si impozitele locale beneficiaza de scutirea la plata majorarilor si penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor bugetare constand in impozite si taxe locale. Asadar, promovam acest proiect de hotarare, ii vom instiinta pe toti cetatenii municipiului Baia Mare aflati in aceasta situatie cu privire la aceasta oportunitate si sunt convins ca o vor folosi pentru a-si putea regla situatia legala si fiscala in raport cu municipiul Baia Mare. Cred ca fiecare dintre ei isi doreste sa fie bun contribuabil, respectiv bun cetatean al municipiului Baia Mare”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Amnistia fiscala locala adoptata in municipiul Baia Mare se adreseaza aproximativ pentru 48.000 de persoane fizice si alte 4.800 de persoane juridice.

Sursa: Simona Vasiac