Externe

AMENINTARE CHIMICA – SIRIA – Rebelii acuza Damascul ca transfera armele chimice catre frontiera

Rebelii sirieni au acuzat regimul presedintelui Bashar al-Assad ca a transferat arme chimice catre aeroporturile de la frontiera, la o zi dupa ce Damascul a amenintat ca va folosi aceste arme in caz de “agresiune externa”. “Noi, in cadrul comandamentul comun al Armatei Siriene Libere (ASL) in interior, stim perfect unde se afla aceste arme si pozitionarea lor”, a declarat marti ASL intr-un comunicat.

“Dezvaluim ca Assad a transferat unele dintre aceste arme si echipamente de ameste de componente chimice catre aeroporturile de la frontiera”, continua textul, fara a preciza care frontiera.

“Potrivit informatiilor noastre, regimul a inceput de mai multe luni sa mute stocurile de arme de distrugere in masa (…) in scopul de a pune presiune asupra regiunii si a comunitatii internationale“, care ii cere fara incetare Damascului sa inceteze represiunea, adauga rebelii.

Regimul sirian a recunoscut luni pentru prima data ca detine arme chimice si a amenintat ca le va folosi in cazul unei interventii militare occidentale, dar niciodata impotriva populatiei sale, generand imediat avertizari din partea comunitatii internationale.

Sursa: Mediafax