112

Amendaţi pentru lipsa centurii de siguranţă

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş desfăşoară în aceste zile ample acţiuni în scopul determinării conducătorilor auto şi pasagerilor să utilizeze centura de siguranţă ori mijloacele de retenţie omologate pentru copii.

Verificările se desfăşoară în cadrul campaniei “Seatbelts”  şi sunt programate să se desfăşoare până pe 17 septembrie, inclusiv. Potrivit oficialilor din cadrul IPJ Maramureş pe parcursul zilei de 14 septembrie au poliţiştii rutieri au oprit pentru control 162 de autovehicule care se deplasau pe rază municipiului Baia Mare.

În urmă verificărilor efectuate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea (63) dintre acestea au fost aplicate şoferilor sau pasagerilor care nu au utilizat centură de siguranţă, valoarea amenzilor aplicate find de aproximativ 30 000 de lei.

Reamintim că în conformitate cu legislaţia, atât conducătorii auto cât şi pasagerii, inclusiv cei de pe bancheta din spate, trebuie să poarte centură de siguranţă. Nu este doar o obligativitate legală ci o măsură de reducere a riscului de victimizare în cazul producerii unui accident rutier: experţii în siguranţă au calculat că şansele de supravieţuire în caz de accident cresc cu peste 50% în cazul utilizării centurii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *