Comunitate

Alocaţia pentru copii ar putea creşte! Vezi la cât ar urmă să se ridice indemnizaţia

Potrivit unor noi legi, copiii care nu vor avea deloc absente la şcoală vor putea beneficia de o alocaţie de 100 de euro. Senatorul Ioan Agrigoroaei a iniţiat un proiect de lege prin care doreşte să mărească alocaţia copiilor.

Conform iniţiativei senatorului, banii nu vor fi viraţi într-un cont al părinţilor sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinaţie precisă: o anumită suma pentru alimente, o altă pentru haine şi altă pentru rechizite.

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toţi vor primi aceşti bani, ci doar cei care nu au absente la şcoală. în acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii şi pe copii să înveţe. Dacă fiecare copil va frecvenţa grădiniţă, şcoală primară, liceul şi o facultate, nivelul de educaţie va creşte simţitor”, a declarat Ioan Agrigoroaei.

„Alocaţia de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale”, se stipulează în propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, depusă de trei parlamentari.

Sursa :aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *