Afaceri - Economic

ALIMENTATIE – Amenzi pentru mai multe magazine si localuri din satele maramuresene

Cinci amenzi au fost aplicate, in aceste zile, de catre comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures, pentru nereguli depistate in cadrul unor societati din mediul rural. Probleme au fost depistate in cazul comercializarii preparatelor din carne, dar si in privinta produselor de panificatie. Comisarii au verificat 36 de operatori economici, iar sanctiunile date se ridica la 6.300 de lei.

Verificarile au vizat strict activitatea din mediul rural. Potrivit reprezentantilor institutiei, intr-un magazin satesc au fost gasite la comercializare preparate din carne si pulpe vrac caree nu erau insotite de elementele de identificare, iar intr-un alt caz au fost depistate produse de panificatie si de patiserie, fara etichete si termen de valabilitate.

Conform comisarilor de la Protectia Consumatorilor, o amenda de 1.000 de lei s-a dat si administratorului unui magazin alimentar care functiona fara a avea autorizatie sanitara. De asemenea, patronul unui cafe-bar a fost amendat din cauza ca nu a amenajat spatiul pentru nefumatori.
Sursa: Camelia Tocaci