Politica

ALIANTA POLITICA NOUA – Initiativa Civica de Centru Dreapta a fost lansata, azi, de fostul premier Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu (c) gov.roFostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a lansat astazi, 6 iulie, Initiativa Civica de Centru Dreapta (ICCD), vazuta ca o alianta electorala de centru-dreapta, care sa unifice partide, asociatii civice si simpli cetateni si al carei scop este sa lupte ‘impotriva unei forte politice uzurpatoare’, si anume USL.

‘Unirea tuturor celor care cred in centru-dreapta, fie ca este vorba de partide, de asociatii civice, de cetateni, impotriva a ceea ce se intampla astazi in Romania, impotriva unei forte politice uzurpatoare, este vorba de USL, care a distrus statul de drept, care a aruncat Constitutia la cos, care a facut din legea fundamentala a oricarui stat modern pur si simplu o carte oarecare. Si credem ca este timpul ca aceasta unire sa se produca. Este nevoie ca unirea sa se transforme intr-o alianta electorala, care in toamna sa poata castiga votul, sa poata castiga increderea electoratului roman si mai departe sa arate ca politica in Romania se poate face cu alte mijloace, cu alta moralitate, net diferit de ceea ce se intampla astazi intr-un Parlament ocupat de uzurpatori’, a spus Mihai-Razvan Ungureanu, in discursul de inaugurare.

Fostul premier doreste ca Initiativa Civica de Centru Dreapta sa devina o platforma pentru ‘toti cei care cred in statul de drept’.

‘Totul a pornit de la o constatare si de la o obligatie. Initiativa Civica de Centru Dreapta doreste sa ii stranga pe toti cei care considera ca valorile fundamentale ale statului de drept, valorile fundamentale pe care se bazeaza o politica nationala, reala, onesta, cinstita, indreptata spre binele public, ca toate acestea pot fi aparate din interiorul unei asociatii de cetateni care sunt manati de un singur gand, si anume ca pot sa faca din aceasta tara o tara buna, pe masura asteptarilor noastre. Majoritatea multa de care s-a tot vorbit in ultimul timp, cei care si-au cladit cariere pe competente, pe merit, cei care doresc ca in aceasta tara sa fie lege, sa fie ordine sunt bine veniti in asociatie’, a afirmat Ungureanu.

El a sustinut ca a venit timpul ca lucrurile sa se schimbe fundamental in Romania iar acest lucru se poate face prin renuntarea la tacere si ‘transformarea bunului simt in arma politica’.

La lansarea ICCD au participat zeci de simpatizanti si membri ai PDL, printre care Monica Macovei, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Cristian Preda, Radu F. Alexandru si fostul ministru Ionut Popescu.

Sursa: Agerpres