Externe

Alertă de călătorie în Franţa ! Vezi comunicatul Ministerului Afacerilor Externe

Atenționare de călătorie Franța – menținere controale la frontieră până la data de 30 aprilie 2018

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că autoritățile locale vor menține până la 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, făcând cunoscută ‘persistența’ amenințării teroriste.

Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispozițiilor articolelor 25 și 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 ?i +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Paris: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *